Resor

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Anmälan krävs till samtliga aktiviteter på grund av begränsat antal!

Är resan fullbokad så kan du skriva upp dig på reservlista.

RESA TILL 5 TRÄDGÅRDAR SÖDER OM UPPSALA FULLBOKAD!

Söndag 16 maj kl 08.15-ca 18

Lär känna några trädgårdsföretag i din närhet och passa på att köpa några fina växter till dina krukor, balkonglådor och rabatter. Bussresans första resmål är Tuna Trädgård som har ett fantastiskt sortiment av sommarblommor och har specialiserat sig på perennerna i Drömparken, Enköping. I Alsta Trädgårdar får vi en vegetarisk paj, kaffe och kaka. De är kända för sitt kafé, butik och utställningar. Vår resa går vidare till Sunnansjö Gård i Österunda, som har diverse trädgårdsprodukter till försäljning, t ex sparris, vitlök, sallat och plantor av perenna växter. Vi går på en kopromenad och får höra om deras arbete med naturbete. Nästa stopp blir Svartbäckens trädgård i Nysätra som erbjuder fruktträd, bärbuskar, plantor av grönsaker och sommarblommor. Resan avslutas med Härnevi Plantskolas rika trädgårdsortiment. Vi får kaffe i deras kaffestuga.

Reseavgift medlem 300 kr, ej medlem 450 kr.

Bindande anmälan senast 11 april till Maj-Lis Pettersson, maj-lis@gronarad.se eller Åsa Wennström, 070-230 98 22. Meddela mailadress, telefonnummer och ev matavvikelse. Betala när du får bekräftelse om plats finns till UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa 5 trädgårdar.

Avresa från St:Eriks torg kl 08.15 och hemkomst ca 18.

TREDAGARS TRÄDGÅRDSRESA TILL TJOLÖHOLM, FREDRIKSDAL, SOFIERO OCH GAMLA LINKÖPING  FULLBOKAD!

Helgen 28-30 maj kl 07.00- ca 18

Vår resa ner till Helsingborg börjar med lunch på restaurang Best Western Jula i Skara. Därefter reser vi vidare till Tjolöholms Slott. Vi får en guidad tur både i trädgården och i slottet och här finns möjlighet till eftermiddagskaffe. Väl framme i Helsingborg checkar vi in och äter middag på Sundsgården hotell och konferens.

Andra dagen startar med frukost och sedan ett besök på Fredriksdals museer och trädgårdar där vi vandrar runt på egen hand. De som önskar intar förmiddagskaffe på Fredriksdals Trädgårdskafé. Vi beger oss sedan till Sofiero Slottsträdgård, där vi äter lunch på Glasverandan och får en guidad tur. Därefter besöker vi trädgården på egen hand och eftermiddagskaffe för de som önskar. Middag och övernattning även nu på Sundsgården.

På vår resa tillbaka till Uppsala gör vi ett kort stopp för förmiddagsfika – smörgåspaket och kaffe från Sundsgården. Ett lite längre stopp gör vi på Friluftsmuseet Gamla Linköping där vi äter lunch på Wärdshuset.

Reseavgift medlem 3200 kr, ej medlem 4 000 kr (enkelrumstillägg 300 kr) endast ett fåtal platser kvar. Först till kvarn…

Bindande anmälan senast 14 april till Maj-Lis Pettersson, maj-lis@gronarad.se eller Åsa Wennström, 070-230 98 22. Meddela mailadress, telefonnummer och ev matavvikelse. Betala när du får bekräftelse om plats finns till UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa Helsingborg.

Avresa från St:Eriks torg kl 07.00 och hemkomst ca 18.

Nytt datum! RESA TILL LÄNSMANSGÅRDEN OCH ÅKERSBERGA VÄXTFÖRSÄLJNING SAMT WALDEMARSUDDE  FULLBOKAD!

Onsdag 16 juni kl 08.00-ca 17

I Åkersberga bjuds vi på förmiddagskaffe med smörgås på Café Länsmansgården och vi träffar Lennart Froby, som berättar om Länsmansgården och ett skolträdgårdprojekt. Lunchen intar vi på Café tarte flambée (ingår ej i priset). Inom området ligger Åkersberga växtförsäljning, ett gardencenter med mycket stort sortiment av växter och tillbehör, en oas för den trädgårdsintresserade och för dig som bara vill får en trevlig upplevelse eller inspiration. Därefter reser vi till Waldemarsudde, där trädgårdsmästare Marina Rydberg berättar om sitt arbete att smycka Prins Eugens Waldemarsudde med vackra blomster under hela året. Möjlighet att bese den aktuella konstutställningen och ta en eftermiddagsfika.

Avresa från S:t Eriks torg kl 08.00 och hemkomst ca 17.

ENDAGSRESA TILL PRIVATA TRÄDGÅRDAR I DALARNA

Lördag 17 juli kl 08.00-ca 18

Vi kommer på denna resa att besöka tre erkänt vackra, innehållsrika, privata trädgårdar som ligger i Ludvika, Smedjebacken respektive Söderbärke. Vi börjar att besöka Per och Vappu Grönvold i Ludvika. De har en mindre villaträdgård som innehåller lite av det mesta, både vackert och ätbart. Innan vi lämnar Ludvika äter vi lunch på Hagge Golfrestaurang. Därefter beger vi oss till Sven och Aulikke Gåsfors som bor i Smedjebacken. De har satsat på växter som blommar hela säsongen i sin radhusträdgård, utökad med mark arrenderad av kommunen. Efter detta besök intar vi eftermiddagskaffe hos Café 1862 som också ligger i Smedjebacken. Dagens sista trädgårdsbesök blir hos Ulla och Curt-Åke Eriksson i Söderbärke. De har en stor trädgård, med ett omfattande urval av växter, som ligger vackert placerad vid sjön Barken.

Reseavgift medlem 400 kr, ej medlem 550 kr.

Bindande anmälan senast 25 juni till Maj-Lis Pettersson, maj-lis@gronarad.se eller Åsa Wennström, 070-230 98 22. Meddela mailadress, telefonnummer och ev matavvikelse. Betala när du får bekräftelse om plats finns till UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa Dalarna.

Avresa från St:Eriks torg kl 08.00 och hemkomst ca 18.