Resor

LÖRDAG 2 MARS KL 09.30-15.00

Edvard Anderssons Växthus och Slottsträdgården Ulriksdal – endags bussresa

Denna resa går i repris eftersom fler ville åka med än vad vi kunde erbjuda förra året. Edvard Anderssons växthus ligger i Bergianska trädgården. Med en kunnig guide vandrar vi genom medelhavsområdets kryddoftande flora, beundrar Australiens och Sydafrikas flora och Kaliforniens ökenområden. Vi reser vidare till Slottsträdgårdens Ulriksdal där lunch går att köpa. Innan hemresan botaniserar vi i trädgårdens rika sortiment av krukväxter, lökväxter, krukor med mera.

Reseavgift medlem 400 kr, ej medlem 550 kr, begränsat antal

Bindande anmälan senast 10 februari till Eva-Britt Örtegren 070-281 75 65 eller Maj-Lis Pettersson  maj-lis@gronarad.se   Betala i samband med anmälan på UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa Bergianska.

Avresa från St Eriks torg kl 09.30 och hemkomst ca 15.00

TORSDAG TILL SÖNDAG 21-24 MARS

Nordiska trädgårdar – Sveriges största trädgårdsmässa i Älvsjö

Vi arrangerar ingen bussresa till mässan, men du tar dig lätt dit med pendeltåget Uppsala C – Älvsjö station.

LÖRDAG 25 MAJ KL 08.15-17.00

4 trädgårdar söder om Uppsala

På denna resa besöker vi fyra trädgårdar som ligger i vår närhet, Tuna trädgård, Alsta trädgårdar, Svartbäckens trädgård och Härnevi plantskola. Tuna trädgård, i Hjälsta, har ett fantastiskt rikt sortiment vad gäller sommarblommor. De har också specialiserat sig på perennerna som finns i Enköpings Drömpark. Alsta Trädgårdar, Nysätra, är kända för sitt kafé, butik och utställningar. Där äter vi sopplunch, kaffe och kaka. Vår resa går vidare till Svartbäckens trädgård som också ligger i Nysätra. Där odlas grönsaker, snittblommor och småplantor, men även fruktträd, bärbuskar och nötväxter. Resan avslutas med ett besök i Härnevi Plantskola, som har ett rikt sortiment av allt som hör trädgården till. Vi får fika i deras kaffestuga.

Reseavgift medlem 300 kr, ej medlem 450 kr, begränsat antal

Bindande anmälan senast 14 april till Eva-Britt Örtegren 070-281 75 65 eller Maj-Lis Pettersson  maj-lis@gronarad.se   Betala i samband med anmälan på UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa 4 trädgårdar..

Avresa från St Eriks torg kl 08.15 och hemkomst ca 17.00

HELGEN 15-16 JUNI KL 08.00-19.00

Värmlandsresa – Rottneros park och Mårbacka

Den första dagen besöker vi Stoplens trädgård i Kristinehamn och Rottneros park. På Rottneros är det trädgårdsfestival denna helg. Resans första stopp är lunch vid Vänerns strand i Kristinehamn och sedan besöker vi Stolpens trädgård & gardencenter. Turen går sedan till Rottneros park där vi får en guidad tur och besöker Trädgårdsfestivalen. Vi övernattar och äter middag i Torsby på Sahlströmska gården.

Den andra dagen åker vi till Mårbacka och får en guidning i Mårbacka minnesgård och tillfälle att strosa i trädgården. Vi äter lunch i Kil och på eftermiddagen besöker vi Stadsträdgården i Karlstad där Tomas Lagerström guidar. På hemvägen till Uppsala stannar vi till hos Tant Grön i Vintrosa där det finns möjlighet att köpa fika för de som önskar.

Reseavgift medlem 2 000 kr, ej medlem 2 500 kr (enkelrumstillägg 300 kr), begränsat antal

Bindande anmälan senast 30 april till Eva-Britt Örtegren 070-281 75 65 eller Maj-Lis Pettersson  maj-lis@gronarad.se   Betala i samband med anmälan på UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa Värmland.

Avresa från St Eriks torg kl 08.00 och hemkomst ca 19.00

LÖRDAG 20 JULI KL 08.00-19.00

Trädgårdar i Södermanland

Vi åker till den sköna lustgården såsom Selma Lagerlöf beskerv Södermanland i Nils Holgerssons underbara resa. Vi börjar med Branta Täppan i Skottvång hos Agneta och Lars Andersson. De har en härlig visningsträdgård med perennrabatter, dammar, Woodland och en bilogisk reningsanläggning. Strax intill ligger Värdshuset i Skottvång där vi intar vår lunch. Några minuters väg från Skottvång ligger nästa trädgård, kärret i Laxne. Konstnärsparet Agneta Gussander och Magnus Persson ger oss där en kulturhistorisk vandring i en omväxlande trädgård med vackra snickerier. Resan avslutas med ett besök hos Helen och Jan Lenninger, Länninge gård i Vrena. De har skapat trädgårdsrum med olikartade miljöer, magiskt lugn, trolska vattensystem med mera.

Reseavgift medlem 550 kr, ej medlem 700 kr, begränsat antal

Bindande anmälan senast 14 april till Eva-Britt Örtegren 070-281 75 65 eller Maj-Lis Pettersson  maj-lis@gronarad.se   Betala i samband med anmälan på UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa Södermanland.

Avresa från St Eriks torg kl 08.00 och hemkomst ca 19.00