Resor

RESAN FLYTTAS TILL LÖRDAG 24/4 2021

Resa till Länsmansgården i Åkersberga och Waldemarsudde

I Åkersberga bjuds vi på förmiddagskaffe och träffar Lennart Froby och Pia Anagrius som berättar om Länsmansgårdens historia och ett skolträdgårdsprojekt. Lunchen intar vi på Café tarte flambée (ingår ej i priset). Inom området ligger också Åkersberga Växtförsäljning, ett gardencenter med mycket stort sortiment av växter och tillbehör, en oas för den trädgårdsintresserade eller för dig som bara vill få en trevlig upplevelse eller inspiration.

Därefter reser vi till Waldemarsudde, där trädgårdsmästare  marina Rydberg berättar om sitt arbete med att smycka Prins Eugens Waldemarsudde med vackra blomster under hela året. Det finns möjligheter att se den aktuella konstutställningen och ta en eftermiddagsfika.

Avresa från S:t Eriks torg kl 08.00 och hemkomst ca 17.00

INSTÄLLT – FLYTTAS TILL VÅREN 2021!

Nordiska trädgårdar – Sveriges största trädgårdsmässa i Älvsjö 

Vi arrangerar ingen bussresa till mässan, men du tar dig lätt dit med pendeltåget Uppsala C – Älvsjö station.

RESAN FLYTTAS TILL LÖRDAG 16/5 2021

4 trädgårdar söder om Uppsala

Bussresans första resmål är Tuna trädgård som har ett fantastiskt sortiment av sommarblommor och har specialiserat sig på perennerna i Enköpings Drömpark. I Alsta Trädgårdar äter vi en vegetarisk lunch, kaffe och kaka. De är kända för sitt kafé, butik och utställningar. Vår resa går vidare till Svartbäckens trädgård i Nysätra som erbjuder fruktträd, bärbuskar, plantor av grönsaker och sommarblommor. Resan avslutas med Härnevi plantskolas rika trädgårdssortiment. Vi får fika i deras kaffestuga.

Reseavgift medlem 300 kr, ej medlem 450 kr, begränsat antal

Bindande anmälan senast 17 april till Maj-Lis Pettersson  maj-lis@gronarad.se eller Åsa Wennström 070-230 98 22. Meddela mailadress, telefonnummer och ev matavvikelse. Betala i samband med anmälan på UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa 4 trädgårdar..

Avresa från S:t Eriks torg kl 08.15 och hemkomst ca 18.00

RESAN FLYTTAS TILL HELGEN 28-30/5 2021

Trädgårdsresa till Tjolöholm, Fredriksdal och Sofiero

Vår resa till Helsingborg börjar med lunch på reaturang Best Western Jula i Skara. Därefter reser vi vidare till Tjolöholms slott i Fjärås. Vi får en guidad tur i trädgården och här finns möjlighet till eftermiddagskaffe. Väl framme i Helsingborg, checkar vi in och äter middag på Sundsgårdens hotell och konferens.

Andra dagen startar med frukost och sedan ett besök på Fredriksdals museer och trädgårdar där vi vandrar runt på egen hand. De som önskar intar förmiddagskaffe på Fredriksdals Trädgårdskafé där vi senare även äter lunch. Vi beger oss sedan till Sofiero Slottsträdgård, där vi får en guidad tur. Därefter besök i trädgården på egen hand och eftermiddagskaffe för de som önskar. Middag och övernattning även nu på Sundsgården.

På vår resa tillbaka till Uppsala gör vi ett kort stopp för förmiddagsfika, smörgåspaket och kaffe från Sundsgården. Vi äter lunch på Café Villa Flora och besöker Billbäcks Gardencenter i Svärtinge som erbjuder ett brett sortiment av trädgårdsväxter och inredning.

Reseavgift medlem 3 200 kr, ej medlem 4 000 kr (enkelrumstillägg 300 kr), begränsat antal

Bindande anmälan senast 14 april till Maj-Lis Pettersson  maj-lis@gronarad.se eller Åsa Wennström 070-230 98 22. Meddela mailadress, telefonnummer och ev matavvikelse. Betala i samband med anmälan på UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa Helsingborg.

Avresa från S:t Eriks torg kl 07.00 och hemkomst ca 18.00

LÖRDAG 25 JULI KL 08.00-ca 17.00

Trädgårdsbesök i Östervåla och Hedesunda

På resan börjar vi med att besöka Denise och Jean Hellströms trädgård i Östervåla. De har en artrik, lummig trädgård med perenner, buskar och träd. De har blivit förtjusta i röda bladfärger som återkommer överallt i trädgården. Här finns också en liten dam, en alpin rabatt och ett växthus för grönsaker. För dem är det viktigaste att ha en insektsrik trädgård som även fåglar och grodor trivs i.

Vi äter lunch i Östervåla. Därefter beger vi oss till Conny Eliassons och Maus Liljeqvists trädgård i Hedesunda. De har ca 150 olika sorters rosor (minst 300 buskar), de flesta Austin-rosor. Hedesunda ligger enligt zonkartan i zon 4. De kommer att berätta vad de gör för att skapa miljöer i trädgården för att odla zon 2-växter. Trädgården innehåller även perenner och olika sorters träd och buskar. På vägen hem fikar vi på Åsas busskafé (vid uppehållsväder). I annat fall åker vi till Café Udden i Gysinge.

Reseavgift medlem 400 kr, ej medlem 550 kr, begränsat antal

Bindande anmälan senast 25 juni till Maj-Lis Pettersson  maj-lis@gronarad.se eller Åsa Wennström 070-230 98 22. Meddela mailadress, telefonnummer och ev matavvikelse.   Betala i samband med anmälan på UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa Östervåla-Hedesunda.

Avresa från S:t Eriks torg kl 08.00 och hemkomst ca 17.00