Resor

Lördag 3 mars kl 09.30-15.00

Edvard Anderssons Växthus och Slottsträdgården Ulriksdal – endags bussresa

Fly undan vintern och njut av det milda klimatet och den vackra floran i Edvard Anderssons växthus, som ligger i Bergianska trädgården. Med en kunnig guide vandrar vi genom medelhavsområdets kryddoftande flora, beundrar Australiens och Sydafrikas flora och Kaliforniens ökenområden. Vi reser vidare till Slottsträdgårdens Ulriksdal där lunch går att köpa. Innan hemresan botaniserar vi i trädgårdens rika sortiment av krukväxter, lökväxter, krukor med mera.

Pris medlem 400 kr, ej medlem 550 kr, begränsat antal

Bindande anmälan senast 11 februari till Eva-Britt Örtegren 070-281 75 65 eller Maj-Lis Pettersson  maj-lis@gronarad.se   Betala i samband med anmälan på UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa Bergianska.

Plats Avresa från St Eriks torg kl 09.30 och hemkomst ca 15

 

Torsdag till söndag 22-25 mars

Nordiska trädgårdar – Sveriges största trädgårdsmässa i Älvsjö

I år arrangerar vi ingen bussresa till mässan, men du tar dig lätt dit med pendeltåget Uppsala C – Älvsjö station.

 

Lördag 21 juli kl 07.30-19.00

Barockträdgården Staberg, Carl Larssons Sundborn och Stora Hyttnäs – endags bussresa

Vi styr åter kosan till Dalarna och denna gång besöker vi först barockträdgården Staberg. Trädgården är från 1700-talets mitt, restaurerad efter de ursprungliga ritningarna. Här finns en av de mest välbevarande bergmansgårdarna runt Kopparberget. Vi får en god bild av hur en framstående bergmanssläkt vid denna tid kunde utforma sin gård i typisk karolinsk barock. Vi äter lunch på Gamla Stabergs restaurang och café.

Resan går vidare till Carl Larssons Sundborn (Lilla Hyttnäs) och Stora Hyttnäs där vi blir guidade, även i deras respektive trädgårdar. Efter guidningen går vi på egen hand och besöker butik och/eller fikar vid Carl Larsson-gården eller Stora Hyttnäs. Stora Hyttnäs grundades under Kopparbergets storhetstid på 1600-talet. Det var då hem för förmögna bergsmän. Hemmet står näst intill orört efter att den siste familjemedlemmen Linderdahl gick ur tiden. Både Staberg och Stora Hyttnäs ingår i Falu världsarv.

Pris medlem 850 kr, ej medlem 1050 kr, begränsat antal

Bindande anmälan senast 21 juni till Eva-Britt Örtegren 070-281 75 65 eller Maj-Lis Pettersson  maj-lis@gronarad.se   Betala i samband med anmälan på UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa Dalarna.

Plats Avresa från St Eriks torg kl 07.30 och hemkomst ca 19

 

Helgen 4-5 augusti kl 08.00-20.00

Läckö slott, Jonsereds Trädgårdar, Göteborgs botaniska trädgård och Hellekis Säteri – tvådagars bussresa

På väg ner till Göteborg stannar vi till vid Vänerns strand, närmare bestämt vid Läckö slott. Där får vi en guidad visning av slottet och trädgården. Efter en god lunch på Hvita hjorten åker vi vidare och besöker Jonsereds Trädgårdar, som består av fyra kvarter med olika planteringar och teman och är en fri tolkning av den 1800-tals trädgård som låg på platsen. Därefter åker vi till Mölndal och checkar in på Hotell Scandic. Kvällen avslutas med en 3-rätters middag.

Efter frukost dag 2 besöker vi Göteborgs botaniska trädgård, får en guidad tur i Japandalen och vandrar runt på egen hand samt äter lunch i retaurangen som ligger i Botaniska trädgården. På hemresan gör vi ett stopp i Hellekis Säteri. Där guidas vi runt bland ovanliga lövträd och en imponerande perennrabatt och avslutar besöket med kaffe innan färden går hem till Uppsala.

Pris medlem 2 500 kr, ej medlem 3 000 kr, (enkelrumstillägg tillkommer), begränsat antal

Bindande anmälan senast 18 juni till Eva-Britt Örtegren 070-281 75 65 eller Maj-Lis Pettersson  maj-lis@gronarad.se   Betala i samband med anmälan på UTS plusgiro 416345-7. Skriv namn, telefonnummer och resa Göteborg.

Plats Avresa från St Eriks torg kl 08.00 och hemkomst ca 20