Välkommen till Uppsala TrädgårdsSällskap och ett fullspäckat program för 2024. I 162 år har vårt Sällskap verkat för att sprida kunskap och inspirera till odling i alla dess former. Året som kommer bjuder vi på många spännande föreläsningar med kunskaper om grönsaksodling samt hur man odlar i torrare klimat och hushåller med vattnet. Vi får också veta mer om bevarandet av krukväxter och odlingsvärda rosor vid POM (Programmet för odlad mångfald) och Nationella genbanken. Praktiska kunskaper förmedlas i ympnings- och beskärningskurser. Våra populära resor går i år till Vargaslätten och Ulla Molins trädgård i Skåne samt en resa till Hälsinglands världsarvsgårdar. På närmare håll besöker vi Bergianska trädgårdens växthus i vårflor samt en snittblomsodling och en skogsträdgård i sensommarblom. I trädgårdsvandringar besöker vi några privata trädgårdar, Hällbyvallsodlarna, Näsets Gröna och en historisk vandring i Luthagen med växterna i fokus.

9

Vill du träffa andra trädgårdsintresserade, njuta av besök i härliga trädgårdar och möta fantastiska trädgårdspersonligheter. Låt dig inspireras genom våra föredrag, kurser, frökvällar, studiecirklar, trädgårdsvandringar, dagsutflykter och trädgårdsresor. Du kan också delta aktivt i odlartävlingen eller hjälpa oss att synas på Botans dag och Trädgårdsfesten i Linnéträdgården.

Uppsala TrädgårdsSällskap verkar nu liksom när den startade 1862 för att sprida kunskap och intresse kring odling och trädgårdsfrågor i Uppsala med omnejd. Alla som är intresserade av trädgård och odling är välkomna. Alla medlemmar i Uppsala TrädgårdsSällskap är anslutna till Riksförbundet Svensk Trädgård.

Svensk Trädgårds logga

Riksförbundet Svensk Trädgård har över 33 000 medlemmar och 160 lokala trädgårdsföreningar runt om i landet. Klicka på bilden för att länkas till hemsidan.

Uppsala TrädgårdsSällskap samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.

SVs logga - SV Uppsala län