Vandringar och plantskolebesök

OBS! nytt datum

Onsdag 10 maj 18.00-20.00

VÅRVANDRING I ENKÖPINGS PARKER

vårfloret i Enköpings parker är enastående, här samsas tulpaner, narcisser och andra lökväxter i vckra färgkompositioner. En trädgårdsmästare från Enköpings kommun guidar oss under en promenad till fots genom stadens parker.

OBS! Datumet kan komma att justeras med tanke på om våren är tidig eller sen.

Samling: Parkeringen bakom Joar Blå/ Drömparken, Ågatan 27

Anmälan senast 16 april till uppsalats@gmail.com eller 070-230 98 22. Meddela namn, mailadress och telefonnummer.

MÖT VÅREN I KRUSENBERGS UNIKA MAGNOLIATRÄDGÅRD      FULLBOKADE!

John Lennart Söderberg är den i landet som är mest initierad i detta släkte, dess vilarter och hybrider. Under snart 30 år har han odlat ett par hundra olika magnolior i sin trädgård och delar frikostigt med sig om sina erfarenheter och tips på säkra sortval. Magnoliablomningen påverkas bl a starkt av vårens ankomst och temperaturer. Lennart och Ann-Marie välkomnar er till sin magnoliaprakt:

Onsdag 10 maj kl 18.30-20

Onsdag 17 maj kl 15.00-16.30

Onsdag 17 maj kl 18.30-20

Måndag 22 maj kl 18.30-20

Vid dåligt väder kan visningen ställas in. Detta meddelas då via e-post, i så god tid som möjligt. Vi försöker att erbjuda ett nytt tillfälle för de som drabbats. Om någon då dessvärre kommer att missa även detta, så beklagar vi. OBS! Antalet deltagare är begränsat till 10 vid varje tillfälle.

Lennarts och Ann-Maries trädgård är bergig och kuperad och lite svår att gå i på de begränsade ytorna mellan magnoliorna, varför vi direkt avråder deltagande om man har svårt med rörlighet och balans.

Anmälan senast 25 april till tomas@gronarad.se och ange ditt första-alternativ samt andra-alternativ! Du får information med vändande post så länge som det finns platser kvar. När besöket närmar sig får du information om adress och en karta till trädgården.

Betalning, 50:-/person, betalas vid besökets start med swish eller kontant till Lennart.

Foto: Åsa Wennström

Tisdag 15 augusti kl 18.00-20.00

VANDRING I HOSPITALSTRÄDGÅRDEN OCH ULLERÅKERS KOLONILOTTER

Vi får en guidad tur genom Hospitalsträdgården från förr till nu. Sara Rydeman projektledare på Uppsala kommun berättar om parkens historia, upprustningen som gjorts och kommande utveckling. Hon visar oss den Engelska parken, en fruktträdgård fylld av olika äppelsorter, terrassen samt platser för boule, gym och naturinspirerad motoriklek. Vi gör även ett besök i Odlarföreningen Ulleråkers kolonilotter, en del mer traditionella och andra med asiatisk inspiration. Ta med fika!

Samling: Utegym Hospitalsträdgården, vid Fyrisån

Anmälan senast 5 augusti till uppsalats@gmail.com eller 070-230 98 22. Meddela namn, mailadress och telefonnummer

Onsdag 13 september kl 17.30-19.00

POMOLOGISK VANDRING I HOSPITALSTRÄDGÅRDEN

Följ med på en vandring bland Hospitalsträdgårdens äppel- och päronträd tillsammans med trädgårdsmästare och pomolog Cecilia Hakfelt. Lär dig mer om olika äppelsporter och varför det är bra att veta vilka äppelsorter du har. Är det sommarfrukt, höstfrukt eller vinterfrukt och hur ser man skillnaden på ett plockmoget och ätmoget äpple. Vilka sorter lämpar sig bäst för lagring, mos, must, konservering, att äta eller är vackrast att torka? Under vandringen provsmakar vi olika sorter och pratar om de olika sorternas växtsätt och vilken beskärning som lämpar sig för just den sorten.

Samling: Utegym Hospitalsträdgården, vid Fyrisån

Anmälan senast 3 september till uppsalats@gmail.com eller 070-230 98 22. Meddela namn, mailadress och telefonnummer.