Välkommen till Uppsala TrädgårdsSällskap och ett härligt jubileumsår. I 160 år har vårt Sällskap verkat för att sprida kunskap om odling och trädgård. Det vill vi fira med ett fylligt program under 2022 och framför allt vill vi lyfta fram tre evenemang. Den 15 juni inbjuder vi er att tillsammans med oss blicka tillbaka på Sällskapets verksamhet under de senaste årtiondena. Var med och bidra med dina foton och dela med dig av anekdoter från speciella evenemang som du minns dom.

Vi satsar även på en jubileumsdag den 28 augusti i historiens och framtidens tecken, där Sällskapets roll som inspiratör i Uppsalas gröna historia lyfts fram men även designinspiration om hur du kan skapa en trädgård med attraktiva planteringar av mindre träd, buskar, perenner och blomsterlök. Dagen till ära är vi i Orangeriet i Linnéträdgården och där får vi även en guidning om Linnés växter för nytta och nöje. Sist men inte minst så uppmanar vi alla att ställa upp i odlartävlingen i Botaniska trädgården den 4 september. Dela med dig av dina kunskaper och visa upp dina odlingsalster!

Under året har vi även våra populära resor som i år går till bland annat Millesgården och Zetas trädgård i maj, till Löta trädgårdscentrum och Lindbro trädgård i juli och till ”Solens och vindarnas ö” Öland med Solliden och Capellagården som huvudattraktioner i augusti. Läs mer om resorna under program men även om våra vandringar, kurser och föreläsningar.

Årets program är anpassat efter pandemin och det är därför viktigt att du anmäler dig i god tid eftersom vi har begränsat antal platser. Blir aktiviteten fulltecknad så har vi en reservlista och det kan alltså gå att få plats senare. Kan du inte delta så är det därför viktigt att du avanmäler dig så att någon annan kan få din plats.

9

Vill du träffa andra trädgårdsintresserade, njuta av besök i härliga trädgårdar och möta fantastiska trädgårdspersonligheter. Låt dig inspireras genom våra föredrag, kurser, frökvällar, studiecirklar, trädgårdsvandringar, dagsutflykter och trädgårdsresor. Du kan också delta aktivt i Linnéfirandet och odlartävlingen.

Uppsala TrädgårdsSällskap verkar nu liksom när den startade 1862 för att sprida kunskap och intresse kring odling och trädgårdsfrågor i Uppsala med omnejd. Alla som är intresserade av trädgård och odling är välkomna. Alla medlemmar i Uppsala TrädgårdsSällskap är anslutna till Riksförbundet Svensk Trädgård.

Svensk Trädgårds logga

Riksförbundet Svensk Trädgård har över 33 000 medlemmar och 160 lokala trädgårdsföreningar runt om i landet. Klicka på bilden för att länkas till hemsidan.

Uppsala TrädgårdsSällskap samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.

SVs logga - SV Uppsala län