Välkommen till Uppsala TrädgårdsSällskap och ett fullspäckat program för 2023. I 160 år har vårt Sällskap verkat för att sprida kunskap och inspirera till odling i alla dess former. Året som kommer bjuder vi på många spännande föreläsningar alltifrån hur man odlar sina egna snittblommor till vår älskade knöl potatisen. På årsmötet möter vi trädgårdsprofilen Ulla Molins tankar om hur man skapar en tidlös trädgård. Vi vårvandrar i Enköpings parker och möter magnoliafloret i Krusenberg samt besöker Hospitalsträdgården ur ett historiskt-, nutida- och pomologiskt perspektiv. Sist men inte minst så uppmanar vi alla att ställa upp i odlartävlingen i Botaniska trädgården den 3 september. Dela med dig av dina kunskaper, odlade alster och skaparglädje!

Årets populära resor går till Skåne med Krabberups slott, Bosjökloster slott och trädgårdar samt Norrvikens trädgårdar som huvudmål. En hemlig resa går mot norr och på Ålandsresan besöker vi Senses besöksträdgård och en stor privat trädgård. Läs mer om resorna under program men även om våra vandringar, kurser och föreläsningar.

Vi fortsätter med anmälningar till alla aktiviteter även under 2023. Anmäl dig i god tid eftersom vi har begränsat antal platser. Blir aktiviteten fulltecknad så har vi en reservlista och det kan alltså gå att få plats senare. Kan du inte delta så är det därför viktigt att du avanmäler dig så att någon annan kan få din plats.

9

Vill du träffa andra trädgårdsintresserade, njuta av besök i härliga trädgårdar och möta fantastiska trädgårdspersonligheter. Låt dig inspireras genom våra föredrag, kurser, frökvällar, studiecirklar, trädgårdsvandringar, dagsutflykter och trädgårdsresor. Du kan också delta aktivt i odlartävlingen eller hjälpa oss att synas på Botans dag, Flora-Linnea dagen eller skördefesten på Wik slott.

Uppsala TrädgårdsSällskap verkar nu liksom när den startade 1862 för att sprida kunskap och intresse kring odling och trädgårdsfrågor i Uppsala med omnejd. Alla som är intresserade av trädgård och odling är välkomna. Alla medlemmar i Uppsala TrädgårdsSällskap är anslutna till Riksförbundet Svensk Trädgård.

Svensk Trädgårds logga

Riksförbundet Svensk Trädgård har över 33 000 medlemmar och 160 lokala trädgårdsföreningar runt om i landet. Klicka på bilden för att länkas till hemsidan.

Uppsala TrädgårdsSällskap samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.

SVs logga - SV Uppsala län