Medlemsmöten och arrangemang

SÖNDAG 22 MARS KL 12.30-16.00

Kallelse till årsmöte och föredrag

Växterna gör platsen – tankar från arbetsliv och egen trädgård

Mingel och lottförsäljning inleder mötet och 13.00 startar sedvanliga årsmötesförhandlingar. Under kaffepausen är det dragning i lotteriet.

Föredrag av den legendariske och mångfalt prisbelönte Stefan Mattsson, tidigare stadsträdgårdsmästare i Enköping. Han berättar om sina erfarenheter inom trädgårdsyrket samt delar med sig av sina bästa trädgårdstips.

Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12

LÖRDAG 18 MAJ KL 11.00-16.00

Trädgårdsfest för Linné

Vi firar Blomsterkungen Carl von Linné i Linnéträdgården och dess omgivning med intressanta föredrag, vetenskap, familjeaktiviteter, växtförsäljning, hantverk, mat, dans och musik. Läs mer om dagen på Sällskapets blogg eller www.linneuppsala.se.

Linnéträdgården, Svartbäcksgatan 27

SÖNDAG 28 JUNI KL 10.00-17.00

Tusen trädgårdar

Besök en trädgård någonstans i Sverige eller öppna din egen trädgård för andra trädgårdsentusiaster. Alla trädgårdar som är öppna hittar du på www.tradgarsriket.se  Där anmäler du också om du vill visa din trädgård. Uppländska trädgårdar som du kan besöka finns på Sällskapets blogg.

SÖNDAG 6 SEPTEMBER KL 11.00-16.00

Odlartävling och Botans dag

Vårt årliga arrangemang i samarbete med Uppsala linneanska trädgårdar. Tävla med din finaste sommarbukett, traditionella eller nya grönsaker och rotfrukter med mera. Det finns klasser för alla… se fliken Odlartävling.

”Odla med omsorg fältet du fått och vinn dina priser!”

Botaniska trädgården, Villavägen 8

SÖNDAG 20 SEPTEMBER KL 11.00-16.00

Skördemarknad på Wik

Wiks slott arrangerar årligen en skördemarknad med rikt utbud från lokala odlare, inspirerande föredrag, hantverkare, folkmusik, slottsvisning med mera. Äpplets dag firas i förskott med äppelbestämning och äppelutställning. Läs mera på Sällskapets blogg.

Wiks slott

ONSDAG 25 SEPTEMBER

Äpplets dag

Njut av alla goda svenska äpplen under äpplets egen dag grundad av Riksförbundet Svensk Trädgård 2015.

SÖNDAG 22 NOVEMBER KL 13.30-17.00

Kallelse till Höstmöte och föredrag

Kinesiska trädgårdar

Mingel och lottförsäljning inleder mötet och 14.00 startar sedvanliga årsmötesförhandlingar. Under kaffepausen är det dragning i lotteriet.

Föredrag av konstvetare och författare Elisabeth Svalin Gunnarsson. Hon tar med oss på en poetisk vandring genom tid, rum och idéer, där hon med vackra foton förklarar de viktigaste komponenterna i den kinesiska trädgården.

Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12