Medlemsmöten och arrangemang

Trädgårdscafé – tisdag 28 februari kl 18.30

Planera inför den kommande odlingssäsongen tillsammans med oss. Kom och dela med dig av dina erfarenheter. Alla är välkomna både nybörjare och mer erfarna odlare. Ingen avgift

Plats Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12

 

Kallelse till

Årsmöte och Våra älskade pelargoner – söndag 19 mars kl 14.00

Sedvanliga årsmötesförhandlingar, lotterier och kaffe med dopp. Veronica Olsson från Svenska Pelargonsällskapet berättar och visar bilder under rubriken ”Från vild och vacker till förädlad och modern skönhet”. Efter föredraget ges deltagarna möjlighet att botanisera och fynda bland Veronicas pelargonskott till en billig penning!

Plats Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12

Dagordning årsmötet 20170319

Verksamhetsberättelse 2016

 

Trädgårdsfest för Linné – lördag 20 maj kl 11.00-17.00

Vi firar Blomsterkungen Carl von Linné. Här erbjuds något för både stora och små… mat, dans och musik, spännande föredrag, familjeaktiviteter och trädgårdsmarknad. Läs mer om dagen på www.linneuppsala.se.

Plats Linnéträdgården

 

Odlartävling och Botans dag – söndag 3 septemberkl 11.00-16.00

Vårt årliga arrangemang i samarbete med Uppsala linneanska trädgårdar. Tävla med din finaste sommarbukett, traditionella eller nya grönsaker och rotfrukter med mera. Ny klass för i år är Mat i bukett. Det finns klasser för alla… se fliken Odlartävling.

Odla med omsorg fältet du fått och vinn dina priser!

 

Äpplets dag och skördefest vid Wik slott – söndag 17 september kl 11.00-16.00

På äpplets dag den 25 september lyfter RST fram de goda svenska äpplena. Sällskapet firar äpplets dag i samband med den traditionella skördemarknaden där det erbjuds försäljning av lokala produkter, äppelbestämning – sorter och skador, äppelmustning, tips om fruktträd, folkmusik, slottsvisning med mera… Läs mer om dagen på bloggen.

Plats Wik slott

 

Trädgårdscafé – tisdag 3 oktober kl 18.30

Vi samtalar om odlingssäsongen som varit och hur man lyckas med sina krukväxter. Kom och dela med dig av dina erfarenheter. Alla är välkomna både nybörjare och mer erfarna odlare. Ingen avgift

Plats Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12

 

Höstmöte och Favoritrosor i trädgården – söndag 19 november kl 14.00

Ebba Eriksson visar bildspel på sina favoritrosor, odlingsvärda sorter samt spännande nyheter. Hon ger tips och råd om hur man bäst lyckas med en vacker rosrabatt. Sedvanliga höstmötesförhandlingar, lotterier och kaffe med dopp.

Plats Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12